Banden

Wat voor winter het ook wordt; winterbanden zijn veiliger. Onder winterse en herfstachtige omstandigheden verliest u al gauw grip op de weg waardoor u een langere remweg hebt. Winterbanden voorkomen dit. Een winterband behoudt bij lage temperaturen ( 7 graden en lager ) de optimale rijeigenschappen.

Wordt het warmer en is het structureel boven de 7 graden, wissel dan weer op tijd terug naar uw zomerbanden. Op deze manier heeft u altijd de juiste band voor de juiste omstandigheden gemonteerd.

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct online een afspraak in voor uw bandenwissel. Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan opslaan in ons bandenhotel. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

banden.jpeg

Vakantie of wintersport

In Nederland zijn winterbanden  vooralsnog niet verplicht, maar in welke landen wel? Wij zetten de belangrijkste op een rijtje. In onder andere de volgende landen moet je auto op winterbanden staan: Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Finland, Tsjechië en Slowakije.

Gaat u op wintersport? Houd er dan rekening mee dat wanneer u niet op winterbanden rijdt en betrokken raakt bij een ongeval, de kans groot is dat u aansprakelijk wordt gesteld.